Δωρέαν αποστολή για παραγγελίες άνω των 99

Γρήγορη αποστολή

Μάρκες/Marimekko

Marimekko

Η Marimekko φημίζεται για τα πολύχρωμα και τολμήρα μοτίβα της που ξεχωρίζουν πραγματικά. Η γκάμα των προϊόντων τους που συχνά επενδύονται με αυτά τα τολμηρά και όμορφα μοτίβα περιλαμβάνει υφάσματα, επιτραπέζια σκεύη και προιόντα διακόσμησης σπιτιού, τα οποία θα βρείτε όλα εδώ στη Nordic Nest.
564 αποτελέσματα ταξινομημένα κατά  
Δημοτικότητα
1
...
16
Σελίδα 1 από 16

Διακόσμηση σπιτιού Marimekko

Η Marimekko σχεδιάζει και παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, αλλά όλα ξεκίνησαν με στάμπες υφασμάτων. Μέχρι σήμερα η Marimekko είναι ακόμα γνωστή για τα υψηλής ποιότητας υφάσματα της με έντονα και πολύχρωμα εμπριμέ σχέδια. Η γκάμα τους τώρα περιλαμβάνει επίσης μαξιλάρια, επιτραπέζια σκεύη και πολλά άλλα προϊόντα διακόσμησης σπιτιού και θα τα βρείτε εδώ στη Nordic Nest!

Υφάσματα & κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα Marimekko

Η σειρά Marimekko περιλαμβάνει υφάσματα για κάθε έργο ραπτικής - είτε χρειάζεστε νέα μαξιλάρια καρέκλας είτε ίσως μερικές πολύχρωμες κουρτίνες. Τα υφάσματα Marimekko αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να ενσωματώσετε όμορφα χρώματα και σχέδια στο σπίτι σας με όποιον τρόπο κρίνετε κατάλληλο.

Πολύχρωμα μαξιλάρια της Marimekko

Μεγάλη ποικιλία από καλύμματα μαξιλαριών και μαξιλαροθήκες της Marrimekko που αποτελούν όμορφη διακόσμηση για τον καναπέ του σαλονιού σας ή για το κρεβάτι σας. Τα όμορφα καλύμματα μαξιλαριών της Marimekko ντυμένα με τα τολμηρά και πολύχρωμα μοτίβα τους μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε ζωή στο εσωτερικό σας.

Marimekko κουζίνα & τραπεζαρία

Η Marimekko διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων για την κουζίνα και την τραπεζαρία. Η γκάμα τους περιλαμβάνει τα πάντα, από πέτρινα σκεύη ντυμένα με όμορφα σχέδια, πολύχρωμες ποδιές και όμορφα γυάλινα σκεύη σε περίπλοκα σχήματα. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά για να κάνετε συναρπαστικά στησίματα τραπεζιού ή για να δημιουργήσετε μια ζωντανή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας και γύρω από το τραπέζι σας.

Πώς λειτουργεί με βιωσιμότητα η Marimekko;

Για τους ανθρώπους της Marimekko, βιωσιμότητα σημαίνει σεβασμός στον κόσμο που ζούμε μαζί με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Η Marimekko εργάζεται συνεχώς για να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη την επιχείρησή της.Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το τι κάνει η Marimekko για χάρη της βιωσιμότητας.

Κύκλος ζωής των προϊόντων

Η Marimekko στοχεύει στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα προϊόντα τους βρίσκονται συχνά σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών ή μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, και αυτό αποτελεί μεγάλο μέρος του στόχου τους για τον κύκλο ζωής των προϊόντων τους. Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να το απολαμβάνουν αρκετοί χρήστες καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του.

Βιώσιμα υλικά

Η Marimekko εργάζεται συνεχώς για την εφαρμογή όλο και πιο βιώσιμων υλικών στην παραγωγή των προϊόντων της. Τα περισσότερα προϊόντα που παράγει η Marimekko είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι. Το 2013 η Marimekko έγινε η πρώτη φινλανδική μάρκα που προσχώρησε στη διεθνή πρωτοβουλία Better Cotton Initiative (BCI). Ένας οργανισμός του οποίου στόχος είναι η βελτίωση της παραγωγής βαμβακιού για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Ποιοι είναι οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Marimekko;

Για τη Marimekko είναι σημαντικό να αντιμετωπίζει τη φύση με σεβασμό και να κάνει την παραγωγή όσο το δυνατόν πιο περιβαλλοντικά συνειδητή. Για το λόγο αυτό, η Marimekko έχει θέσει αυτούς τους πέντε περιβαλλοντικούς στόχους:

  • Συνεχής μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια.
  • Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50%.
  • Μείωση των λειτουργικών αποβλήτων κατά 20%
  • Μείωση της κατανάλωσης νερού σε σχέση με την απόδοση κατά 20%.

Για τη Marimekko είναι σημαντικό να αντιμετωπίζει τη φύση με σεβασμό και να κάνει την παραγωγή όσο το δυνατόν πιο περιβαλλοντικά συνειδητή. Για το λόγο αυτό, η Marimekko έχει θέσει αυτούς τους πέντε περιβαλλοντικούς στόχους:

Πού κατασκευάζονται τα προϊόντα της Marimekko;

Το 70% της παραγωγής υφασμάτων της Marimekko γίνεται στην Ευρώπη και το υπόλοιπο 30% στην Ασία. Η Marimekko επιλέγει τους προμηθευτές και τους παραγωγούς της με προσοχή και φροντίζει πάντα να διασφαλίζει ότι η παραγωγή είναι δίκαιη και ηθική.

Για να είναι σίγουρη γι' αυτό, η Marimekko διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με τους προμηθευτές και εξετάζει τακτικά τις συνθήκες εργασίας τους. Αυτό γίνεται τόσο από υπαλλήλους της Marimekko όσο και από εξωτερικούς ελεγκτές.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Marimekko

Η Marimekko είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στην ιστορία του φινλανδικού σχεδιασμού. Η εταιρεία είναι διάσημη για τα πολύχρωμα και τολμηρά μοτίβα της σε υφάσματα, πήλινα σκεύη και μαξιλάρια. Η Armi Ratia's, η ιδρύτρια της Marimekko, είχε το όραμα να μπορεί να είναι παρούσα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσω των προϊόντων της. Η μάρκα πέτυχε αυτόν τον στόχο χωρίς αμφιβολία, καθώς οι χαρούμενες ρίγες και τα λουλούδια έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Φινλανδών.

Πως να φροντίζετε τα υφάσματα της Marimekko:

  • Αποφύγετε να πλένετε το ύφασμα πολύ συχνά, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του υφάσματος. Προσπαθήστε αντ' αυτού να αφαιρείτε τους λεκέδες με το χέρι.
  • Το μαλλί είναι ένα φυσικό υλικό που απωθεί τη βρωμιά, το να τα αφήνετε να αερίζονται από καιρό σε καιρό θα πρέπει συχνά να είναι αρκετό.
  • Τα υφάσματα Marimekko δεν πρέπει να σιδερώνονται πολύ συχνά. Μπορείτε αντ' αυτού να κρεμάσετε τα υφάσματά σας για να στεγνώσουν αμέσως μετά το πλύσιμο, προκειμένου να αποφύγετε τις ρυτίδες.
  • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγιές πλυσίματος σε κάθε πλύση, καθώς οι συστάσεις μπορεί να διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών υφασμάτων.

Οι σχεδιαστικές συνεργασίες της Marimekko

Η Marimekko είναι παγκοσμίως γνωστή για τα σχέδιά της και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο σχεδιασμό υφασμάτων, όπως η Aino-Maija Metsola και η Maija Louekari. Η Marimekko επαναλανσάρει τακτικά με επιτυχία παλαιά σχέδια μοτίβων- απόδειξη της διαχρονικότητας των σχεδίων της.

Το πιο διάσημο σχέδιο της Marimekko

Ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια της Marimekko είναι το κλασικό σχέδιο Unikko της Maija Isola. Το μεγάλης κλίμακας φλοράλ μοτίβο έχει γίνει ένα χαρακτηριστικό μοτίβο για τη Marimekko, αλλά ο δρόμος μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολος.

Το μοτίβο Unikko σχεδιάστηκε το 1964 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των φλοράλ μοτίβων στα προϊόντα Marimekko από την Armi Ratia . Ωστόσο, το μοτίβο Unikko της Maija Isola κατάφερε να πείσει την ιδρύτρια να αλλάξει γνώμη, και είμαστε τυχεροί που το έκανε! Το Unikko είναι μέχρι σήμερα ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια της Marimekko.

Η ιστορία της Marimekko

Από την πρώτη μέρα, η Marimekko έχει δημιουργήσει σταθερά μια συλλογή από εμβληματικά τολμηρά μοτίβα που χρησιμοποιούνται για να κοσμούν διάφορους τύπους προϊόντων. Η Marimekko ιδρύθηκε το 1951 από τον Armi Ratia, με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή ποιοτικών υφασμάτων με χειροποίητη εκτύπωση. Στην πραγματικότητα, μέχρι το 1973 όλα τα υφάσματα της Marimekko τυπώνονταν με το χέρι.

Η Marimekko εξακολουθεί να παράγει περίπου ένα εκατομμύριο μέτρα υφάσματος ετησίως, αλλά έχει συμπληρώσει τις συλλογές υφασμάτων με ένα μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών οικιακών ειδών διακόσμησης. Σήμερα η Marimekko παράγει υφάσματα, ρούχα καθώς και είδη σπιτιού.

Δημοφιλή φίλτρα

Εγγράφειτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και κερδίστε έκπτωση 5€ στην πρώτη σας παραγγελία*

Αφού εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο, θα λάβετε ένα email με έναν εκπτωτικό κωδικό 5€ για παραγγελίες άνω των 50€. Με το ενημερωτικό δελτίο μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αποκλειστικές προσφορές μας, να ανακαλύψετε τις νέες μας αφίξεις και θα λάβετε έμπνευση και συμβουλές για τα πάντα, από τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων μέχρι το στήσιμο τραπεζιού. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. 

Nordic Nest AB (EU-VAT-Number: SE556628159701), Stämpelvägen 3, 394 70 Kalmar, Σουηδία, Εξυπηρέτηση πελατών: info@nordicnest.com, Τηλ. αρ: +46480 319 319
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB